Monacu će pripasti dobar dio kolača ako PSG proda Kyliana Mbappea

I sami se nadaju transferu

Monacu će pripasti dobar dio kolača ako PSG proda Kyliana Mbappea

E. Škorić

U slučaju da se obistine najnovije špekulacije i da Kylian Mbappe zaista potpiše za Real Madrid, Monaco će napuniti kasu.

Mbappe ima ugovor s Francuzima do ljeta naredne godine, ali je u više navrata odbio da produži saradnju, pa su Parižani u situaciji da ipak razmotre mogućnost prodaje kako ne bi dozvolili da im ponajbolji igrač ode besplatno.

Real Madrid je ponudio 160 miliona eura i PSG je to navodno odbio, ali sapunica je tek počela i Kraljevi će pokušati do kraja mjeseca realizovati transfer Francuza.

U slučaju ad se transfer i dogodi, osim PSG-a dobro će proći i njegov bivši klub Monaco i to zahvaljujući klauzuli koja je tada postavljena u ugovor francuskog reprezentativca.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Prema istoj, PSG mora Monacu da plati 35 miliona eura ukoliko ovog ljeta proda igrača.

Napadač je već obavijestio PSG o svojoj namjeri da ne obnovi ugovor i da napusti francusku prijestolnicu, a osim Reala rasplet pomno prati i Monaco, koji se nada iznenadnom profitu koji zaista nije bezazlen.

Top Komentari

salt_city
Na kraju ce ispast da je psg monaku mbapea platio 400 miliona s ovim bonusima
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi