Dinamu treba čudo za grupnu fazu Lige prvaka, Monaco razočarao, preokret Salzburga

Play-off Lige prvaka

Dinamu treba čudo za grupnu fazu Lige prvaka, Monaco razočarao, preokret Salzburga

E. Škorić

U utorak navečer odigrana su tri meča doigravanja u Ligi prvaka.

Zagrebački Dinamo nalazi se u teškoj poziciji, budući da je večeras u Tiraspolu poražen s 3:0 od Sheriffa i samo čudo može da ih spasi. Nakon što je u trećem pretkolu izbacio Crvenu zvezdu, prvak Moldavije na pragu je nove senzacije i plasmana u grupnu fazu.

Traore je bio dvostruki strijelac za Moldavce, jednom je pogodio i Kolovos za potop Dinama koji je pred katastrofom.

Za prvaka Hrvatske od 64. minute igrali su i bh. reprezentativci Luka Menalo i Amer Gojak.

Dinamo će, u slučaju eliminacije iz Lige pvaka, takmičenje nastaviti u grupnoj fazi Evropske lige i bit će jedan od nositelja.

Monaco je razočarao na svom terenu protiv Šahtara. Iako je francuski tim bio favorit, na kraju je poražen s 1:0. Pedrinho je nakon sjajne solo akcije u 19. minuti donio vrijednu pobjedu Ukrajincima.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Salzburg je na Red Bull Areni nadigrao Brondby, ali je ipak tek u 90. mintui došao do pobjede. Danci su poveli još u četvrtoj minuti golom Uhrea, a Adeyemi u 57. minuti pogađa za 1:1, da bi Austrijancima pobjedu obezbijedio Aaronson u 91. minuti.

Preostali mečevi play-offa Lige prvaka igraju se sutra. Itekako će da bude zanimljivo u duelima Benfice i PSV-a, Malmea i Ludogoreca i Young Boysa i Ferencvaroša. Svi počinju u 21 sat.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BordoBijeli
Kad nas klub ispadne od 10x slabijeg 90%idiota se smije i drka na Dinamo i Zvezdu kako treba da se ugledamo na njih.Gdje su sad glupani sto to pisu pitam se??
17 4
Plavivozdobarskroz
Volim vako kada se ujkani ili vlahurdija uskhurci, pa ljudi dodju i pokazu im da su ipak teladija sa brdovitog balkana. Mi bar znamo da smo kharine.
10 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi