U petak gostuju Sarajevu

Nakon što je ostao bez Ikića, Široki Brijeg iz ekipe izbacio i ponajboljeg igrača!

A. Čaušević

Široki Brijeg će otvoriti sedmo kolo Premijer lige. Ekipa iz Hercegovine će na stadionu Asim Ferhatović Hase.

Široki je u prethodnom kolu izgubio od Veleža i iskupljenje za poraz tražit će na uvijek teškom gostovanju i to poprilično oslabljen.

Nakon što je potvrđeno da Ivana Ikića čekaju operacija i višemjesečna pauza zbog, danas je stigla vijest da u narednom periodu u timu neće biti i ponajboljeg igrača.

Naime, iz ekipe je odstranjen Alen Jurilj. Kako su naveli iz Širokog Brijega razlog zašto u timu neće biti brzonogog ofanzivca je nezadovoljstvo.

Trener Jure Ivanković je naglasio da je tim u dobrom raspoloženju dočekuje derbi, svjesna kako dosadašnje igre i rezultati nisu u skladu s njihovom kvalitetom i očekivanjima.

"Derbi na Koševu može biti prekretnica u našoj igri i rezultatima. Spremni smo i maksimalno fokusirani. Iako tradicija nije na našoj strani, a imajući na umu i određeni animozitet između dvaju klubova, mi ćemo se isključivo fokusirati na nogomet i ono što se događa na terenu, poručio je Ivanković.

Dodao je kako se i na Koševu može igrati jer i Sarajevo ima problema u igri.

"Znali smo protiv Sarajeva biti preplašeni, gledati na suce ili navijače. Ovaj put idemo igrati, idemo pod svaku cijenu postići gol i probati pobijediti. Vrlo važno je kako ćemo ući u utakmicu. Ako se budemo branili i igrali na nulu to će biti pokazatelj kako nismo spremni. Sarajevo nam mora biti što dalje od gola, dodao je.

Defanzivac Tomislav Čuljak smatra kako se momčad hrabrom igrom i bez velikog pritiska može nadati pozitivnom rezultatu.

"Momčad Sarajeva se dosta promijenila, kao i naša, i to je jedna nova utakmica za obje momčadi. Svi smo svjesni kako protiv Veleža nismo bili pravi i ovo je prilika oprati taj gorak okus", istaknuo je Čuljak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Promijenili smo konture momčadi, ne napušta nas elan i nadam se kako ćemo opet ići prema vrhu. Imamo solidnu momčad, a stigli su nam i novi igrači. Slijedi nam stanka i imamo se priliku uigrati", dodao je.

Utakmica Sarajevo - Široki Brijeg počinje u 20 sati, za dijeljenje pravde zadužen je Sabrija Topalović iz Zenice.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.