Foto: EPA

Nove pobjede Rossonera i Vučice

Pokeri Milana i Rome, briljirali Giroud i Pellegrini

S. Grebović

Večerašnjim utakmicama na San Siru i stadionu Arechi, spuštena je zavjesa na drugo kolo italijanske Serije A.

Nakon drugog kola i Milan i Roma su zadržali maksimalan učinak, baš kao i Napoli, Inter i Lazio.

Rossoneri su večeras na svom San Siru ugostili ekipu Cagliarija i savladali je sa 4:1. Već u prvih 45 minuta riješeno je pitanje pobjednika kada je palo svih pet golova.

Sandro Tonali je prvu priliku na meču pretvorio u gol u 12. minuti direktno iz slobodnog udarca. Samo tri minute kasnije gosti su vratili stvari na početak preko Deiole.

Taj gol nije poremetio crveno-crne koji su dvije minute kasnije opet došli u vodstvo. U razmaku od svega pet minuta pala su čak tri gola.

Uslijedilo je zatišje pred novu buru, a do kraja prvog poluvremena Giroud je postigao dva gola. Prvi u 24. minuti nakon što ga je uposlio Diaz, a Francuz je u samom finišu poluvremena sa bijele tačke postavio konačnih 4:1.

Roma je na gostovanju kod novajlije Salernitane bila još uvjerljivija slavivši sa visokih 4:0.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sva četiri gola Vučica je dala u drugom poluvremenu, a svoju noć je imao Lorenzo Pellegrini koji je pogodio u trećoj minuti nastavka prvi od svoja dva gola večeras.

Veretout je u 52. minuti duplirao prednost, a Džekina zamjena Abraham je večeras postigao debitantski gol za svoj novi tim, da bi Pellegrini novim golom 11 minuta prije kraja meča zapečetio sudbinu Salernitane.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.