Dečko od 40 miliona: "Odrastao sam gledajući Džeku na televiziji, a sad me porede s njim"

Hvalospjevi na račun Dijamanta

Dečko od 40 miliona: "Odrastao sam gledajući Džeku na televiziji, a sad me porede s njim"

A. Čaušević

Edin Džeko je već deceniju u grupi najboljih napadača svijeta te su generacije koje dolaze dosta toga naučile od popularnog Dijamanta. 

Kada je odrastao Džeko se divio napadačima svjetske klase kao što je bio Andriy Shevchenko, a sada kada je ušao u jesen karijere "kolo sreće" se okrenulo pa je Sarajlija sada primjer napadačima čije vrijeme dolazi.

Nakon šest godina Dijamant je napustio Romu i prešao u Inter. Kao zamjena na Olimpico je stigao dečko od 40 miliona eura, 23-godišnjak koji već ima medalje nekih velikih takmičenja kao što je Liga šampiona. 

Poslije odlaska Džeke rukovodstvo Rome je kao idealnog nasljednika izabralo Tammyja Abrahama, dosadašnjeg napadača Chelseaja. Englez je predstavljen prije nekoliko dana i sipao je hvalospjeve na račun kapitena bh. reprezentacije.

Abraham je otkrio kako je odrastao gledajući Džeku na televiziji. Bilo je to u peridou kada je Dijamant nastupao za Manchester City i rešetao mreže na Ostrvu. 

"Nosit ću 'devetku' koja je bila Džekina. Imam puno poštovanja za sve što je uradio za Romu. Odrastao sam gledajući ga na televiziji", rekao je Abraham te nastavio:

"Ovo nosi odgovornost, ali uvijek sam vjerovao u sebe. Povezivati moje ime s Džekom i sa Lukakom je privilegija. Ovo je važan korak, ali tek početak."

Potražite više informacija na temu Serie A:

Napadač visok 190 cm do sada je upisao nekoliko nastupa za Romu, ali još se nije uspio upisati u strijelce, međutim navijači Vučice su za sada zadovoljni s onim što pokazuje.

Na drugoj strani i Džekina avantura u gradu Mode je počela odlično. Brzo se nametnuo u ekipi Simonea Inzaghija, a uspio je postići i gol u svom debiju protiv Genoe. 

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kukuruz
Crnčuga kad ima odabir, izabere ne-crnkinju.
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi