Foto - EPA

Griezmann u Atleticu, De Jong u Barceloni

Nestvarna dešavanja oko transfera Griezmanna: Papiri stigli minut prije kraja prelaznog roka

M. Šljivak

Antoine Griezmann postao je novi igrač Atletico Madrida.

Nakon dvije godine u Barceloni, francuski napadač se vraća u Atletico, gdje će biti na posudbi uz obavezni otkup ugovora za 40 miliona eura.

Nevjerovatne stvari dešavale su se oko ovog transfera. U jednom trenutku se činilo kako je posao propao jer je 'zapelo' oko odlaska Saula Nigueza iz Atletica u Chelsea.

Barcelona je sa druge strane od Seville dobila na posudbu napadača Luuka De Jonga, ali zbog svih dešavanja sa Griezmannom i Saulom i ovaj transfer je bio ugrožen.

Međutim, na kraju je sve prošlo u najboljem redu. Papiri za transfere stigli su u sjedište La Lige u 23:59, minut prije isteka prelaznog roka i na kraju je sav posao odobren.

Tako će Griezmann ponovo obući dres Atletica, Luuk De Jong je novi napadač Barcelone, a Chelsea je predstavio Saula kao svoje novo pojačanje.

Griezmann je u Barcu stigao iz Atletica za 120 miliona eura, ali se na Camp Nou nije najbolje snašao. Nije pokazao sav svoj kvalitet, a u 102 odigrana meča  postigao je 35 golova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona je umjesto njega angažovala 31-godišnjeg Nizozemca Luuka De Jonga. On dolazi na posudbu iz Seville bez naknade, a za ovaj tim je De Jong zabio 19 golova u 94 nastupa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.