Zabrana za ljiljane? NFSBiH prebacio lopticu na Krizni štab Ministarstva zdravstva ZDK

Edmir Škorić

Nogometni savez BiH organizovao je press konferenciju povodom utakmice s Kazahstanom u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

BiH će sutra navečer ugostiti Kazahstan i naravno ima priliku da ostvari važnu pobjedu, a pred samu utakmicu novinarima se obratilo selektor Ivajlo Petev koji en sumnja da će njgov tim odigrati dobar meč i očekuje da ostvari pobjedu.

Jedna od tema na press konferenciji bila je i odluka da se zabrane navijački rekviziti. Poznato je da je tokom utakmice protiv Kuvajta navijačima zabranjena zastava s ljiljanima, a sada je stiglo i objašnjenje.

"Savez kao i svaka druga institucija može da poštuje odluke kriznog štaba, u ovom slučaju Ministarstva zdravsta ZDK. Objavili smo tu odluku, ali svi prisutni na tribinama moraju imati maske i ne smiju posjedovati navijačke rekvizite", kazala je glasnogovornica NFBiH Slavica Pecikoza.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Iz Kriznog štaba ZDK su kazali da je odluka o unošenju rekvizita prepisana i preuzeta od Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva.

"Krizni štab ZDK dozvolio je dolazak većeg broja gledalaca na navedene utakmice u smislu promocije vakcinacije i sporta. Odredba o unošenju rekvizita je prepisana, odnosno preuzeta iz naredbe Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva, jer su kantonalni krizni štabovi dužni poštovati naredbe sa nivoa FBiH", kazao je ministar zdravstva i predsjednik Kriznog štaba ZDK Adnan Jupić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.