Petev: Ne sumnjam u dobar posao i trijumf protiv Kazahstana

Press konferencija reprezentacije BiH

Petev: Ne sumnjam u dobar posao i trijumf protiv Kazahstana

Haris Zilić

Fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine sutra (7.9.2021.) u Zenici očekuje kvalifikaciona utakmica protiv Kazahstana čime će okončati septembarski ciklus.

Meč u Zenici počinje u 20:45, a trijumf bi Zmajevima značio ogroman korak prema plasmanu u baraž za SP 2022. godine u Kataru.

U ovaj meč naša selekcija ulazi nakon trijumfa protiv Kuvajta u prijateljskoj utakmici rezultatom 1:0 (Prevljak postigao odlučujući pogodak), čime smo prekinuli crni niz od skoro dvije godine bez pobjede.

Uoči pomenutog duel protiv Kazahstana na Ilidži je danas održana press konferencija našeg tima.

Prisutnim medijima obratio se selektor Ivaylo Petev i golman naše reprezentacije Ibrahim Šehić.

Prvi se medijima obratio selektor Petev.

Oglasi

"Što se tiče utakmice protiv Kazahstana, moramo ući 100% u utakmicu. Pristup će biti jako bitan. Idemo na tri boda. Utakmica traje 90 minuta i moramo biti strpljivi, pametni, ali siguran sam da su momci spremni i dat će sve od sebe da ostvare trijumf", rekao je Petev i dodao:

"Moramo se maksimalno skoncetrisati da osvojimo tri boda. Bitno je da se dođe do tri boda, ne sumnjam u dobar posao i naš trijumf protiv Kazahstana."

O sastavu?

"Imamo još jedan trening, pa ćemo sutra na sastanku odrediti sastav."

Kazahstan nije naivan protivnik.

"Kazahstanci su dobra ekipa. Nema danas laganih protivnika. Imamo dosta kolega u Kazahstanu, poznajem dosta toga, ali sve je na nama. Idemo odraditi dobar posao."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Medijima se obratio i Ibrahim Šehić.

"Svi znamo da nema laganih protivnika. Nije to taj fudbal od prije deset godina, kad odeš i savladaš ih 0:5. Klubovi im redovno igraju u evropskim takmičenjima. Imaju dobrog trenera, svjesni smo da će biti teška utakmica, ali analizirali smo ih dobro. Probat ćemo da što prije zabijemo gol."

Top Komentari

Malmi_Suomi
Volim BiH kao majku svoju ali zbog tebe i onih koji su te doveli ( a zna se ko su oni) dabogda izgubili. Čuj ne daju LJILJANE??? FUJJJJJJ ⚜
8 13
Neddim1
Petev-u puna podrska, savezom se mozemo pozabaviti kad zavrse kvalifikacije.
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi