Jake Nickless se prisjetio legendarnog trenutka

Dječak koji je obrukao Gerrarda je sada odrastao dečko: Rijetko ko ga prepozna, ali ima iste navike

Admin Čaušević

Steven Gerrard je uz još nekoliko igrača sigurno u grupi najvećih legendi koji su igrali u Premiershipu.

Gerrard je sada trener Glasgow Rangersa, a ljubitelji fudbala ga pamte kao jednog od najboljih veznjaka svoje generacije i kapiten Liverpoola.

U karijeri je imao uspona i padova. Neispunjena želja je osvajanje titule prvaka Engleske, a vrhunac je imao kada je osvojena Liga prvaka s Redsima u čuvenom istanbulskom finalu protiv Milana.

Jedan od događaja o kojem se i danas priča desio se u februaru 2006. godine i to u svlačionici Stamford Bridgea pred utakmicu protiv Chelseaja.

Manje-više svima je poznato kako je jedan dječak "prodao" Gerrardu jednostavni truk. Tražio je da se pozdravi, veznjak je pružio ruku, a dječak mu se narugao. Bila je to zaista komična scena.

Tada petogodišnji dječak je sada odrastao 20-godišnjak. Jake Nickless je nedavno prošao probu u engleskom šestoligašu Billericayu.

"Otac me nagovorio na to. To je bio instinkt, svake godine se to vrti kada igraju Chelsea i Liverpool. Sada sam potpuno drugačiji. Ne zamaram se previše s tim, ali me prijatelji označaju na društvenim mrežama."

Na probu ga je doveo Jamie O'Hara koji je pohvalno govorio o Nicklessu koji je na probi uspio postići dva gola i to jedan iz slobodnjaka.

"Dodao sam ga u našu grupu, rekao sam dečkima o kome se radi. Svi su se smijali. To je bio ikonski momenat u Premijer ligi. Ljevak je, zabija golove, mislili smo da je nizak, jer je taj momenat bio kao jučer."

Gerrard se u svojoj autobiografiji prisjetio da je to bio jedini put kada se nasmijao u tunelu prije utakmice.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Kada je izašla njegova knjiga, mama mi je kupila, a Gerrard se potpisao, vidi se da je sve bilo sport", rekao je Nickless.

Nickless je i na potpisu ugovora pokušao nasamariti i svog sadašnjeg trenera. Da li je uspio ili je sve iscenirano, procijenite sami...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.