Pedersen ostavio dubok trag u Blackburnu

"Vjerovatno bih prešao u Manchester United da Ryan Giggs nije igrao 200 godina"

Endin Čaušević

Norveški fudbaler Morten Gamst Pedersen i dalje je aktivan iako ima već 40 godina, a mnogi ga pamte po odličnim igrama u dresu Blackburn Roversa.

Pedersen je prošle godine potpisao za norveški klub Alta IF s kojim ima ugovor do kraja ove sezone i očekuje se da će tada iskusni veznjak zvanično objaviti kraj svoje karijere.

Ovaj 40-godišnjak najbolje dane proveo je u dresu Blacburna za koji je igrao čak devet godina dok je ovaj klub bio standardni član Premiershipa.

Pedersen je u Blackburn stigao na ljeto 2004. godine iz Tromsa za nešto više od dva miliona eura i pokazao se kao odlično pojačanje engleskog kluba.

On je u dresu Blackburna odigrao čak 349 utakmica, a posljednji meč za ovaj klub odigrao je 4. maja 2013. godine protiv Birminghama u okviru Championshipa i nakon toga prešao je u Karabukspor.

Pedersen je u dresu Blackburna pružao odlične partije zbog čega je bio na meti nekoliko engleskih klubova, a ponajviše se povezivao s prelaskom u Manchester United.

Međutim, do njegovog odlaska na Old Trafford nikada nije došlo, a Pedersen tvrdi da je Ryan Giggs glavni "krivac" za to.

"Nije tajna da sam od malih nogu navijao za Manchester United i za Blackburn sam debitovao upravo na Old Traffordu. Znam da je Ferguson govorio dosta lijepo o meni tada i da je United bio zainteresovan da me dovede. Postoji mnogo špekulacija oko svega toga, a United je pokazao interes dok sam još bio u Tromsu", kaže Pedersen i dodaje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"No, Ferguson je nakon toga rekao da me nisu doveli jer je u klub tog ljeta stigao Cristiano Ronaldo, a pored njega tu su još bili Giggs i Kieran Richardson. Bilo je i kasnije interesa, ali nije tošlo do transfera. Vjerovatno bih igrao za Manchester United da Giggs nije igrao 200 godina na vrhunskom nivou".

Pedersen je u Karabuksporu bio dvije godine, a onda je potpisao za Rosenborg. Početkom 2016. godine vratio se u Tromso, a zatim je prošle godine potpisao za Altu. U dresu reprezentacije Norveške odigrao je 82 utakmice i zabio je 17 golova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.