Novi gol Ronalda, ali je Manchester United doživio šokantan poraz

Liga prvaka

Novi gol Ronalda, ali je Manchester United doživio šokantan poraz

E. Škorić

Nogometaši Manchester Uniteda počeli su sezonu u Ligi prvaka gostovanjem u Švicarskoj kod Young Boysa, gdje su neočekivano izgubili s 2:1.

United je naravno bio veliki favorit u ovom meču, a da nije bilo isključenja Aarona Wan-Bissake, vjerovatno bi engleski velikan otišao kući sa cijelim plijenom. Ovako su bili prisiljeni da brane bod, a na kraju ostali i bez njega.

Gosti iz Manchestera poveli su već u 13. minuti, a gol je naravno postigao Cristiano Ronaldo. Portugalac je stigao do 135. gola u ovom takmičenju u svom 177. nastupu nakon sjajne lopte Bruna Fernandesa.

Izgledalo je tada da će United lako doći do trijumfa, ali sve se promijenilo u 35. minuti. Zbog krvničkog starta Aaron Wan-Bissaka je opravdano dobio direktan crveni karton.

S igračem manje United se branio do 66. minute, a onda je Ngamelu na ubačaj s desne strane matirao De Geuu za povratak na početak.

Ole Gunnar Solskjaer je poslije toga napravio izmjene, izvadio i Ronalda i Fernandesa, te se u potpunosti opredijelio na odbranu gola, kako bi se osvojio barem bod na ovom "teškom" gostovanju.

Nije uspio ni u tome. Lingaard pravi veliku grešku pri dodavnju lopte prema svom golu, a to koristi Siebatcheu i kasno u nadoknadi donosi veliku pobjedu Švicarcima. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Podsjećamo da se u ovoj grupi večeras sastaju još Villarreal i Atalanta.

Pogledajte OVDJE gol Ronalda, a OVDJE gol domaćeg tima za 1:1.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi