Želi novi izazov u karijeri

Chelsea mu ponudio novi ugovor, a oni ih šokirao svojim odgovorom

Endin Čaušević

Chelsea je prošle sezone sve iznenadio osvajanjem Lige prvaka, a Plavci ove sezone žele nastaviti s osvajanjem trofeja.

Thomas Tuchel poručio je da je cilj da Chelsea postane prvak Evrope, ali da će londonski klub dati maksimum kako bi pokušali odbraniti trofej koji su osvojili u Ligi prvaka.

Chelsea je ovog ljeta doveo nekoliko pojačanja, ali sigurno da je najzvučnije dolazak Romelua Lukakua koji je na Stamford Bridge stigao za čak 115 miliona eura iz Intera.

U klubu rade i na tome da produže ugovore svojim prvotimcima, a nedavno su počeli pregovore s defanzivcem Antoniom Rudigerom koji ima ugovor do kraja ove sezone.

Međutim, engleski mediji prenose da je njemački defanzivac iznenadio čelnike kluba kada je odbio novi ugovor i poručio im da želi da napusti Chelsea jer vjeruje da je vrijeme da nađe novi izazov u svojoj karijeri.

Chelsea mu je ponudio poboljšan ugovor na još tri godine, ali je Rudiger to odbio što je iznenadilo čelnike kluba.

Navodno, njemački fudbaler bi već u januaru mogao da napusti klub kako bi Chelsea izbjegao opciju da na kraju sezone Rudiger ode bez obeštećenja kada mu istekne ugovor.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Rudiger se nalazi na meti nekoliko klubova, a čini se da bi se mogao vratiti u Bundesligu i zaigrati u dresu Bayerna.

Za Chelsea to neće biti problem jer su Plavci odlučni da iz Seville dovedu Julesa Koundea koji je ovog ljeta bio na korak od Chelseaja, ali je ostao u Španiji. No, ukolko Rudiger napusti klub onda je izvjesno da će upravo Koundes biti njegova zamjena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.