Trojica braće su istovremeno potpisali za velikana, danas su anonimusi, jedan je čak u HNL-u

Igraju daleko od velike scene

Trojica braće su istovremeno potpisali za velikana, danas su anonimusi, jedan je čak u HNL-u

A. Čaušević

Biti talentovan ne znači i zagarantovanu fudbalsku karijeru, potrebno je mnogo odricanja, truda, zalaganja. Svakako je i sreća sastavni faktor za uspjeh.

Chelsea danas možda ima i najbolju ekipu na svijetu što potvrđuje i prošlosezonsko osvajanje Lige prvaka, ali Plavci su su često kritikovani što igrači iz omladinskih pogona rijetko dobivaju priliku za igru.

Svakako postoje izuceti kao što je Mason Mount, ali realnost je da su omladinske selekcije Plavaca prepune talentovani igrača koji se uglavnom nalaze na posudbama u drugim klubovima.

Nisu baš česte situacije da trojica braće istovremeno potpišu za neki klub. To je uradio Chelsea 2012. godine. Stigli su 12-godišnji blizanci Rio i Cole Da Silva te godinu stariji Jay.

Svaki od dječaka je koštao petocifreni iznos, a u slučaju da zaigraju za prvi tim Luton Town, njihov tadašnji klub bi dobio milion funti, međutim to se nije desilo.

Jay Dasilva

Oglasi

Jay Dasilva se takmiči u Championshipu za ekipu Bristol Cityja, bio u je u omladinskim timovima Chelseaja koji su igrali Ligu prvaka za mlade, ali nikad nije zaigrao za seniore.

Rio Dasilva

Za njegovog brata Ria situacija je još teža. Plavce je napustio sa 16 godine, sada nastupa za ekipu Hitchin Town koja se takmiči u sedmoj ligi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Cole Dasilva

Cole Dasilva je napustio Chelsea kao 18-godišnjak, imao je kratke epizode u drugim timovima Bretfora i Leicester Cityja, a u augustu je stigao u HNL, tačnije u ekipu Šibenika za koju još nije upisao niti jedan nastup.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DadiG
Ja, i?
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije