Ponovo strijelac

Sudbina se na Artemiju Franchiju poigrala s Džekom, "ušutkao" je Inzaghija za sva vremena

Admin Čaušević

Edin Džeko je zabio novi gol za Inter, ovaj put u pobjedi nad Fiorentinom. 

Sudbina se poigrala s Džekom na stadionu Artemio Franchi, pogotovo nakon onog što je Simone Inzaghi planirao da uradi nekoliko minuta kasnije.

Nerrazzurri su u drugo poluvrijeme upli s golom zaostatka, a trener milanskog tima je u 50. minuti pripremio dvije izmjene. Trebali su ući Dumfries umjesto Darmiana i Sanchez umjesto Džeke.

I dok se pripremala izmejna u 52. minuti je Darmian zabio za izjednačenje poslije čega su izmjene odgođene za nekoliko minuta.

Tri minute kasnije stigao je korner za Inter. Ubacio je Calhanoglu, a u kaznenom prostoru najviše je skočio ko drugi nego Džeko koji zabija za preokret.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kapiten bh. reprezentacije je na kraju u igir ostao do 70. minute kada je ušao Sanchez, četiri minute ranije zamijenjen je i Darmian.

Sa četvrtim golom od svog dolaska popularni Dijamant ima zaista fantastičan start u Interu te ako se po jutru pozanje dan učinit će da Romelu Lukaku brzo padne u zaborav.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.