Edin Džeko kreirao novu pobjedu šampiona

Četvrti gol bh. reprezentativca

Edin Džeko kreirao novu pobjedu šampiona

Edmir Škorić

Bosanskohercegovački reprezentativac Edin Džeko briljira na početku sezone u dresu Intera.

Inter igra odlično, a u igru aktuelnog prvaka Italije savršeno se uklopio i Džeko, koji je ovog ljeta došao iz Rome. Postigao je četiri gola na startu sezone, a četvrti je donio Interu veliku pobjedu u Firenci.

Fiorentina, koja također igra sjajno na startu ove sezone, bolje je otvorila meč i povela s 1:0, ali je Inter u nastavku došao do preokreta.

Prvo je Darmian u 52. minuti na asistenciju Barelle izjednačio na 1:1, da bi Džeko tri minute kasnije glavom zakucao loptu u mrežu nakon kornera kojeg je izveo Calhanoglu, još jedan novi član Intera.

U 87. minuti je Ivan Perišić dokrajčio Fiorentinu i ubio sve nade domaćina da može da izbjegne poraz u duelu sa sve boljim Interom.

Inter se vraća na prvo mjesto s 13 bodova, a Fiorentina je šesta sa devet bodova. Džeku i društvo već za vikend čeka duel s Atalantom na Meazzi, a Fiorentina gostuje u Udinama ekipi Udinesea.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U drugoj večerašnjoj utakmici šestog kola Serije A Atalanta je na svom stadionu pobijedila Sassuolo s 2:1. Nešto ranije danas Bologna je remizirala s Genovom (2:2).

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Eno30
Bravo Dzeko dijamante nas. Inter je naj ozbiljni kandidat za titulu, a i ti da podigne tah pehar i u Italiji, podigao si ga u budes ligi, premier ligi i napokon vrjeme je sad da to uradis i u Italiji
18 0
user1605368976
Bravo Džeko ko vino što stariji sve bolji
17 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti