Serija A

Milan oslabljen rutinski do pobjede, bodovno se izjednačio na vrhu s Interom

Edmir Škorić

Nogometaši Milana nastavili su s dobrim partijama.

Milan je večeras na San Siru ugostio Veneziju u susretu petog kola italijanske Serije A. Iako su Rossoneri bili znatno oslabljeni neigranjem važnih igrača poput Ibrahimovića ili Girouda, na kraju su ipak stigli rutinski do pobjede, četvrte u pet mečeva domaćeg prvenstva ove sezone.

Gosti, iako veliki autsajderi, dobro su namučili kombinovani sastav Rossonera, ali je domaćin u nastavku s dva gola ipak došao do trijumfa - zasluženo.

Brahim Diaz je u 68. minuti slomio otpor gostiju. Nije mu bilo teško pogoditi nakon dobre akcije i asistencije Thea Hernandeza.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Upravo je sjajni lijevi bek u 82. minuti postavio konačan rezultat. Iskosa s lijeve strane je snažnim udarcem matirao golmana gostiju.

Milan ima 13 bodova i na vrhu tabele se bodovno izjednačio s Interom, a sada za vikend očekuje ga gostovanje kod Spezije koja je namučila Juventus večeras, ali je ipak poražena s 3:2 na svom terenu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.