Stara dama na korak od dna: Juventus ne zna više pobijeđivati, u Torinu osvojen bod protiv Milana

Viđena dva gola

Stara dama na korak od dna: Juventus ne zna više pobijeđivati, u Torinu osvojen bod protiv Milana

A. Čaušević

Da je Juventus u očajnoj formi potvrdio je i derbi protiv Milana koji je okončan rezultatom 1:1. 

Početak Bianconera je bio kao iz snova. Poveli su već u četvrtoj minuti kada je furioznu kontru istrčao Morata i zabio za vodstvo svog tima. Gol pogledajte ovdje.

Nakon toga Rossoneri su preuzeli totalno kontrolu, Juventus je veći dio prvog poluvremena igrao sa svim igračima na svojoj polovini.

Međutim, iako su gosti iz Milana imali posjed i inicijativu nisu uspjevali stvoriti ozbiljne prilike pa se na odmor otišlo pri minimalnom vodstvu domaćina.

I u drugom poluvremenu identična slika. Bianconeri su pokušavali da umrtve ritam i utakmicu, dok su Rossoneri tražili gol izjednačenja.

Do zasluženog gola stigli su u 76. minuti i to nakon kornera. Glavom je pogodio Rebić uz pomoć stative. Gol pogledajte ovdje.

Milan je do kraja mogao i do pobjede, ali Rebić i Kalulu iz dobrih situacija nisu uspjeli matirati Szczesnjya. Ostalo je 1:1.

Juventus je i dalje bez pobjede. Stara dama nakon četiri gola ima svega dva boda i kako igra teško da može uraditi bilo šta ove sezone. S druge strane Milan je stigao do 10. boda i u samom je vrhu.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Goran3
Ma Ronaldo im je kriv gusi igru da im nije Ronalda nebi proslu sezonu ni 4-ti bili gol protiv sasuola glavom za 2 1 cini mi se Dao pred kraj tekme I izborio im je lik ligu sampiona ko je sad kriv ??
14 1
King_Kenny
...rukovodstvo zaduzeno za transfere treba da podnese ostavke i prestane se baviti tim poslom ubuduce...prava ciganija,samo bi nesto djabe da dovode,kao da su zadnji siromasi...mora se odrijesiti kesa ako se misli biti konkurentan,trebali su da nesto nauce iz prosle sezone...Inter hladno uzima titulu,drago mi je zbog Dzeke sto ce biti tako,zasluzio je to nakon godina propadanja u raspaloj Romi...steta sto nije ranije otisao.
12 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi