Foto: NK Široki Brijeg

Gostuju ekipi Slobode

U Širokom oprezni pred gostovanje u Mrkonjić Gradu: "Nećemo dopustiti iznenađenje"

Endin Čaušević

Fudbaleri Širokog Brijega igraju sutra meč šesnaestine finala Kupa Bosne i Hercegovine protiv Slobode iz Mrkonjić Grada.

Široki će gostovati kod ekipe Slobode koja je trenutno vodeća ekipa 2. lige RS grupe zapad.

Jasno je da su gosti s Pecare veliki favoriti u sutrašnjoj utakmici, a trener ovog tima Jure Ivanković poručio je da ekipa neće opušteno ući u utakmicu i dopustiti iznenađenje.

"Pogledali smo neke njihove utakmice i raspitali se kod trenera koji se s njima natječu u tom rangu. Iskusna su momčad s nekoliko igrača koji su igrali u višim rangovima natjecanja. Imaju maksimalan učinak u svojoj ligi i mogu biti opasni", rekao je Ivanković i dodao.

"Neće biti podcjenjivanja. Utakmici ćemo pristupiti maksimalno ozbiljni i skoncentrirani. Zanima nas samo prolazak dalje kako bi u pozitivnom ozračju dočekali veliki hercegovački derbi s HŠK Zrinjski Mostar".

Na press konferenciji pored Ivankovića bio je i vezni igrač ovog tima Ivan Paponja.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Bilo je teško pohvatati sve taktičke stvari na početku. Ipak, uz strpljenje trenera i suigrača, uspio sam se prilagoditi na igranje u novoj sredini i sada je mnogo lakše. U dosadašnjoj karijeri uglavnom sam igrao u trećoj ligi koja je dobra za afirmaciju mladih igrača i stjecanje iskustva. Ima dobrih igrača i momčadi u tim ligama i zato ćemo ići maksimalno u kupu. Nećemo se opustiti i dopustiti iznenađenje", kaže Paponja.

Utakmicu koja sutra počinje u 16 sati na stadionu Luke u Mrkonjić Gradu sudit će Antonio Tomić iz Kiseljaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.