Na Mokrom Docu je u nedjelju viđen pravi fudbalski raritet
FOTO: HŠK Posušje

"Pojava" koja se definitivno ne viđa često

Na Mokrom Docu je u nedjelju viđen pravi fudbalski raritet

A. Čaušević

Nakon više od decenije u Premijer ligi je odigran derbi zapadne Hercegovine između Posušja i Širokog Brijega. 

Oko 4.000 gledatelja na stadionu Mokri Dolac moglo je uživati u uzbudljivom i nezvijesnom meču koji je na kraju okončan podjelom bodova. Završeno je 2:2.

Duel Posušja i Širokog Brijega donio je raritet kakav se zaista rijetko viđa na fudbalskim terenima.

Naime, na Mokrom Docu utakmicu je počelo čak devet igrača koji dijele isto prezime s nekim od saigrača ili s igračem iz protivničke ekipe.

Igrala su trojica Begića (Zvonimir, Dominik i Luka), zatim dvojica Barišića (Josip i Tomislav), dvojica Brekala (Slavko i Filip) te dvojica Vukoja (Zvonimir i Bože).

Raritet s Mokrog Doca 🏟️ 🔠 3️⃣ x Begić (Zvonimir, Dominik i Luka) 2️⃣ x Barišić (Josip i Tomislav) 2️⃣ x Brekalo...

Posted by NK Široki Brijeg on Monday, September 27, 2021
Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Interesantno da se radi o igračima koji su rodom iz Posušja i Širokog Brijega te su jako dobro znali koliko je važan meč za obje ekipe što se vidjelo na terenu jer je utakmica, barem za bh. standarde, bila zaista odlična.

Sve četiri gola su viđena u drugom dijelu. Luka Begić i Zvonimir Vukoja su donijeli prednost domaćinu, dok je u posljednjih desetak minuta sa dva gola Tonči Mujan osigurao bod gostima.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pjanke.sa
Dragi nas Causevicu, ti si stvarno novinarski raritet!
9 0
rame
Dvije simpaticne ekipe , sretno u nastavku ovim Begicima i Begovicima hah
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi