FOTO: Inter/Milan

Od 2024. godine

Kultni stadion odlazi u historiju i ostavlja velike uspomene: Velikani će igrati na modernom izdanju

Haris Zilić

Još jedan kultni stadion odlazi u historiju, prenose italijanski mediji.

Milanezi su predstavili plan kojim će novi stadion biti izgrađen do 2024. godine, čime će San Siro biti dio historije.

Radovi bi počeli početkom 2022. godine, a stadion bi bio kapaciteta 80.000 sjedećih mjesta.

Ispunjavao bi sve vodeće UEFA i FIFA propise, a Inter i Milan bi tako svoje utakmice igrali na modernom stadionu.

Novi stadion bi trebao klubovima donositi zaradu od 120 miliona eura godišnje, a imao bi i posebne efekte. Kada bi Inter igrao utakmice bio bi u plavo-crnoj boji, a kada budu Rossoneri igrali bit će u crveno-crnoj boji.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Samo četiri kluba u Seriji A su vlasnici stadiona, a to su: Juventus, Atalanta, Sasuolo i Udinese, čime bi milanski klubovi ovu brojku povećali na šest.

Još uvijek nije poznato da li će San Siro biti srušen ili će biti pretvoren u fudbalski muzej što je jedna od ideja. San Siro je izgrađen daleke 1925. godine, a na njemu su odigrane mnoge velike utakmice ukključujući i finale Lige prvaka 2001. godine između Bayerna i Valencije.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.