FOTO: EPA

Liga prvaka

Nova "šamarčina" za Barcelonu, "petarda" Bayerna!

H. Zilić

Kompletirano je drugo kolo ovosezonske Lige prvaka.

U grupi E novu "šamarčinu" doživjela je Barcelona koja je večeras u Lisabonu poražena od Benfice sa ubjedljivih 3:0.

Poveli su domaći već u drugoj minuti sa 1:0 golom Nuneza, a Silva u 68. minuti na asistenciju Marija pogađa za 2:0 i servira novu košmarnu noć za Katalonce. Konačan udarac zadao je Nunez u 79. minuti svojim drugim golom ovaj put iz penala za konačnih 3:0. Da sve bude crno za goste pobrinuo se Garcija koji je u 87. minuti dobio crveni karton.

Vjerovali ili ne, Barcelona je fenjeraš grupe E bez bodova i bez postignutog gola sa gol razlikom 0:6.

U drugom meču ove grupe Bayern se bez problema obračunao sa kijevskim Dynamom i slavio sa 5:0. Dvostruki strijelac za Bavarce bio je Lewandovski, dok su golove još postigli Gnarby, Sane i Choupo-Moting.

Zanimljivo je večeras bilo i u grupi G.

Salzburg je dočekao Lille i poveo sa 1:0 u 35. minuti pogotkom Adeyemija iz penala. Isti igrač ponovo sa bijele tačke pogađa za 2:0 u 53. minuti.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Nadu gostima vraća Yilmaz golom u 62, minuti smanjuje na 2:1, ali to je ostalo kao konačan rezultat utakmice.

U istoj grupi, Wolfsburg je ugostio Lille i meč je završen remijem 1:1. Domaći su poveli golom Stefena u 49. minuti, a izjednačenje gostima donosi Rakitić golom sa bijele tačke u 86. minuti, a prethodno je Guilavogui kod domaćih dobio drugi žuti karton i isključenje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.