Nagelsmann zbog Bayerna promijenio i sponzora: To ga je koštalo 150.000 eura
Foto - EPA

Nike je prošlost

Nagelsmann zbog Bayerna promijenio i sponzora: To ga je koštalo 150.000 eura

M. Šljivak

Trener minhenskog Bayerna Julian Nagelsmann imao je prethodnih godina ugovor o sponzorstvu sa američkim proizvođačem sportske opreme Nike.

Međutim, odlaskom u Bayern Nagelsmann je konstantno nosio opremu klupskog sponzora i velikog rivala Adidasa.

Njemački brend ima posebne odnose sa bavarskim velikanom, pa je i Nagelsmann odlučio raskinuti vlastiti sponzorski ugovor i potpisati za Adidas.

Njemu je ugovor sa Nikeom trajao još godinu dana. Nagelsmann je odlučio da ga raskine i isplatio je ovoj kompaniji 150.000 eura.

Trener Bayerna će uskoro ozvaničiti svoju saradnju sa Adidasom, a šefovi u klubu su itekako sretni ovom njegovom odlukom.

Adidas je klupski partner i kompanija koja ima svoj udio u Bayernu i ovaj potez Nagelsmanna su pozdravili:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Zadovoljstvo nam je što možemo poželjeti dobrodošlicu Julianu Nagelsmannu u našu porodicu. On je veoma ambiciozan mladi trener koji će učiniti Bayern još snažnijim. Nadam se da ćemo imati dosta uspjeha tokom naše zajedničke saradnje".

Mladi stručnjak je fenomenalno počeo karijeru na klupi njemačkog prvaka i Bayern će na svim frontovima biti glavni kandidat za osvajanje trofeja.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Malmi_Suomi
Nagelsmann strašan dečko očigledno ( naučio je dosta dobrog da postane trener velikana poput Bayern-a) + vrlo vrlo pametan. Sa 30+ godina on raskida ugovor sa velikom firmom Nike i plaća odštetu od ( ako je tačno i istina ) 150 000 Eura, pa koliko će dobiti od isto velikog Adidas-a, pitanje je sad?! Velike cifre su u pitanju i ... bravo momčino
6 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi