Na niske je grane spala Blaugrana

Dok je Benfica razvaljivala Barcelonu, Otamendi ponižavao Fatija: Ti si lažni Messi?

S. Grebović

Benfica je sinoć u drugom kolu Lige prvaka na svom terenu bila uvjerljiva protiv Barcelone koju je savladala sa 3:0.

Za portugalsku ekipu su pogađali Nunez i to dva puta u 3. i 69. minuti, a u listu strijelaca upisao se i Rafa Silva u 79. za konačnih i uvjerljivih 3:0.

Nakon dva odigrana kola Barcelona je na začelju tabele sa isto toliko poraza i užasnom gol razlikom 0:6.

Očigledno da katalonski gigant više nije što je nekad bio, ponajviše zbog odlaska Lionela Messija iz kluba ovog ljeta. Njegovo odsustvo se itekako osjeti u igri tima Ronalda Koemana, a tu čast da naslijedi njegovu desetku pripala je mladom Ansuu Fatiju.

Mladi Španac je za vikend protiv Levanteao postigao povratnički gol nakon povrede, ali je sinoć bio potpuno neprimjetan, baš kao i ostatak njegove ekipe.

Dodatno poniženje doživio je pred kraj susreta kada mu je Nicolas Otamendi prilikom jednog verbalnog duela rekao "Ti si taj lažni Lionel Messi".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Poniženjima za Barcu i njihove igrače izgleda da nema kraja...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.