Era nove "desetke" na Nou Campu je počela majstorijom

Život poslije Lionela Messija

Era nove "desetke" na Nou Campu je počela majstorijom

A. Čaušević

Posljednjih desetak godina Barcelonin dres s brojem 10 na leđima je nosio Lionel Messi. 

Messi je u ljetnom prijelaznom roku na poputno iznenađenje poslije dvije decenije napustio Barcelonu i kao slobodan igrač otišao u PSG.

Nekoliko sedmica je trajala polemika ko će naslijediti broj 10. Bilo je nekoliko kandidata, a na kraju su odlučili da čuveni broj pripadne Ansu Fatiju.

Ovaj 18-godišnjak je na teren ušao u 81. minuti, a u nadoknadi je postigao majstorski gol te najavio eru nove desetke na Nou Campu.

Fati je primio jednu loptu na 40-ak metara od protivničkog gola te preciznim udarcem sa vrha kaznenog udaraca postigao lijep gol. Pogodak pogledajte ovdje.

Oglasi

Iza jednog od najboljih mladih igrača današnjice protekli period je bio i više nego težak pošto je nekoliko puta bio na operacionom stolu.

Nakon gola saigrači su ga podigli u zrak baš kao što su svojevremeno radili s Messijem kada bi Argentinac postigao neki gol.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, poslije utakmice Fati je otišao u zagrljaj klupskom doktoru kako bi mu se zahvalio za sve urađeno u proteklom periodu. Nema sumnje da će talentovani ofanzivac biti veliko pojačanje za Barcelonu u nastavku sezone.

Podsjećanja radi, Barcelona je pobijedila Levante sa 3:0. Strijelci su još bili Memphis Depay i Luuk de Jong za izlazak iz krize.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ThrillerHz
Nisam hejter, al sta je ovde tacno majstorija? Da je dao bilo ko drugi ovakav gol, da li bi dobio ovakav medijski hajp?
15 2
King_Kenny
...nevjerovatan gol,pratim fudbal 25 godina ali nesto ovakvo nikad nisam vidio...zaista spektakularno...o ovom golu treba da se napravi dokumentarni film.
4 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi