Foto - EPA

Sebastien Thill nakon Reala

Postigao Realu gol za pamćenje i još ne vjeruje da je to učinio: "Snimak sam vidio više od 100 puta"

Midhat Šljivak

Pobjeda Sheriff Tiraspola nad Realom u Madrid jedna je od najvećih senzacija u historiji Lige prvaka.

Moldavski prvak pobijedio je Kraljeve sa 2:1, a spektakularan pobjednički gol postigao je reprezentativac Luksemburga Sebastien Thill.

On je uhvatio volej na 20-ak metara od gola i pogodio je same rašlje gola Reala i donio je svom timu najveću pobjedu u historiji.

Thill još uvijek ne može da vjeruje šta je napravio i ističe da je gol pogledao više od 100 puta.

"Svi moji prijatelji su postavili snimke na društvene mreže i gol vidim kad god uzmem telefon u ruke. Pogledao sam ga preko 100 puta", rekao je Thill za BBC i nastavlja:

"Nakon ovoga vjerovatno mnogo više ljudi u Luksemburgu zna ko sam. Gol je čudesan, najljepši i najznačajniji u mojoj karijeri. Kao djeca smo svi sanjali o ovom, ali na prvu nisam uopšte bio svjestan da sam postigao pobjednički gol na Bernabeu", rekao je Thill.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ovaj 27-godišnji veznjak na posudbi je u Sheriffu iz ekipe Progresa, a ranije je nastupao za Tambov i Petange.

Za reprezentaciju Luksemburga Thill je odigrao 16 utakmica i postigao je jedan gol.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.