Ukrajinci su analzirali igru BiH

Matvienka pitali kao će zaustaviti večeras Džeku, a on poručio: "On je igrač svjetske klase, ali..."

Endin Čaušević

Bh. reprezentacija večeras nastavlja kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo gostovanjem u Ukrajini.

Naša selekcija je u subotu u Kazahstanu slavili sa 2:0, a izabranike Ivayla Peteva već večeras očekuje meč u Lvivu protiv Ukrajine.

Do kraja kvalifikacija imamo još tri utakmice i potrebne su nam dvije pobjede kako bismo izborili baraž.

S druge strane Ukrajina ima još dvomeč protiv naše selekcije i nemaju pravo na kiks, te su im potrebne dvije pobjede kako bi se našli na kraju u baražu za Mundijal.

Ukrajinci su maksimalno fokusirani na večerašnju utakmicu jer žele da zadrže svoje šanse za odlaskom u baraž. Pred ovaj meč govorio je i defanzivac ove selekcije Mykola Matvienko.

Njega su pitali da li će mu najveći problem biti kako zaustaviti Edina Džeku, a on je poručio da Dijamant nije jedina opasnost po gol Ukrajine.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Džeko je fudbaler svjetske klase, ali nije jedini koji je opasan po naš tim. Bosna i Hercegovina ima još nekoliko dobrih igrača koji igraju na ozbiljnom nivou. Analizirali smo protivnika u potpunosti kao ekipu, ali i pojedinačno po igračima", rekao je Matvienko.

Podsjećamo, utakmica između Ukrajine i Bosne i Hercegovine igra se večeras sa početkom u 20:45 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.