Petrakov objavio na koga računa protiv BiH, za jednog igrača nije bilo mjesta

Meč će gledati s tribina

Petrakov objavio na koga računa protiv BiH, za jednog igrača nije bilo mjesta

E. Čaušević

Bosna i Hercegovina večeras igra meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u gostima protiv Ukrajine.

Utakmica se igra na stadionu Lviv sa početkom u 20:45 sati i jasno je da nas očekuje dosta uzbuđenja.

Naša reprezentacija do kraja kvalifikacija ima još tri utakmice i trebaju nam dvije pobjede kako bismo osigurali mjesto u baražu.

Što se tiče Ukrajine oni igraju još dvomeč sa Zmajevima i jasno je da moraju pobijediti obje utakmice ako žele da oni na kraju budu drugoplasirani u našoj grupi.

Selektor Ukrajine, Oleksandr Petrakov, objavio je jutros spisak igrača koji će konkurisati za meč protiv naše selekcije. Jedini igrač koji nije na spisku je Oleksandr Pikhalyonok koji će meč gledati s tribina.

Pikhalyonok treba da debituje u dresu reprezentacije Ukrajine, ali se to neće desiti ni večeras u Lvivu. On je propustio i meč protiv Finske u subotu jer se također nije našao u konkurenciji za meč.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

U konkurenciji za meč protiv BiH su golmani Buschan, Pyatov i Riznyk, kao i igrači Sobol, Sirota, Krivtsov, Kornienko, Zabarny, Shabanov, Tymchik, Karavaev, Matvienko, Sidorchuk, Stepanenko, Yarmolenko, Shaparenko, Zubkov, Kharatin, Tsygankov, Buletsa, Yaremchuk, Dovbik, Sikan.

Treba dodati da će Zmajevi oslabljeni ući u večerašnju utakmicu jer Ivaylo Petev ne može računati na povrijeđenog Gojka Cimirota.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi