Navijači Milana ne praštaju

Donnarumma o zvižducima: Teško mi je, osam godina se ne zaboravlja

Edmir Škorić

Gianluigi Donnarumma nedavno je u meču Italije i Španije na San Siru doživio brojne zvižduke s tribina.

Navijači Milana ne praštaju Donnarummi koji je ljetos odlučio kao slobodan igrač napustiti svoj matični klub pa preći u PSG. Odlučili su ga "dočekati "na nož" u meču Lige nacija između Italije i Španije.

Mladom i talentovanom golmanu nije bilo jednostavno sve to slušati, a sada je govorio o tom neugodnom povratku na stadion u Milanu.

"Normalno je da mi je to teško palo i da takve stvari čovjeka pogađaju. Odrastao sam ovdje i uvijek sam bio navijač Milana. Osam godina se ne zaboravlja lako. Uvijek ću voljeti Milan i cijeniti navijače Milana. Srcem ću uvijek biti Rossoner", naglasio je Donnarumma.

Jedan novinar mu je, s ciljem da se pomiri s navijačima Milana, na ruku nalijepio grb Rossonera i Donnarumma se nije bunio, već se nasmijao i rekao: "Tetovaža Milana? Što da ne".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Dugo su trajali pregovori Milan i Donnarumme, ali on je na nagovor agenta Mine Raiole na kraju prihvatio ponudu bogatog PSG-a.

On je ponikao u Milanovoj omladinskoj školi i u ljeto 2017. potpisao je ugovor s Rossonerima po kojem je godišnje imao platu od šest miliona eura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.