Za Gazzettu najlošiji na terenu

Kako je Džeko podnio izmjenu? Brzi korak, pražnjene nosa, podrška...

Admin Čaušević

Edin Džeko se po prvi put vratio na Olimpico otkako je potpisao za Inter i nije se ugodno proveo. 

Inter je na gostovanju kod Lazija upisao prvi ligaški poraz u sezoni nakon što je vodio poslije prvog poluvremenu, ali su Nebeskoplavi u nastavku uspjeli preokrenuti uz dosta kontroverzi.

Perišić je zabio za goste iz penala, a Immobile je također iz kaznenog udarca vratio stvari na početak. Preokret su domaći režirali u posljednjih 10-ak minuta.

Inter nije izbacio loptu u 81. minuti dok je Dimarco ležao na terenu, lopta dolazi do igrača Lazija koji preko Anderosna zabijaju za vodstvo. Konačan rezultat(3:1) u nadoknadi je postavio Milinković Savić.

Džeko je odigrao najslabiju partiju od svog dolaska u milanski klub. Ugledna Gazzetta dello Sport mu je za nastup dala ocjenu 5 uz naglasak da je bio najlošiji na terenu.

U 75. minuti Simone Inzaghi ga je izveo iz igre što je Džeko doživio na dostojanstven način. Trenutak izmjene pogledajte ovdje.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Dok je brzim korakom izlazio s terena navijači Lazija su zviždali, Dijamant je ispraznio nos te uputio podršku Lautaru Martinezu koji ga je zamijenio.

Priliku da blijedu partiju pošalje u zaborav Džeko će imati u utorak kada Inter igra meč Lige prvaka protiv Sheriffa na domaćem terenu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.