Perišić zbog nevjerovatnog podatka ušao u historiju Serije A

Prvi koji je to uspio

Perišić zbog nevjerovatnog podatka ušao u historiju Serije A

E. Čaušević

Fudbaleri Intera poraženi su sinoć u derbiju od Lazija sa 3:1.

Inter je odlično otvorio utakmicu i u 12. minuti stigao je do prednosti na Olimpicu kada je Perišić pogodio s bijele tačke.

Međutim, Lazio je u drugom poluvremenu došao do preokreta. Domaći su na 1:1 poravnali u 64. minuti kada je sudija svirao penal za Lazio, a Handanovića je savladao Immobile.

U 81. minuti Lazio je došao do potpunog preokreta kada je Anderson pogodio za 2:1, ali su igrači Intera bili bijesni jer protivnici nisu ispoštovali fair-play s obzirom da je Dimarco ležao na terenu i žalio se na povredu.

Konačnih 3:1 u ovoj utakmici postavio je Sergej Milinković-Savić u samom finišu meča na Olimpicu.

U centru pažnje nakon utakmice našao se hrvatski reprezentativac Ivan Perišić koji je postavio nevjerovatan rekord.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Naime, Perišić je postao prvi fudbaler u Seriji A koji je zabio gol iz penala desnom i lijevom nogom. Ovaj podatak objavila je Opta i potvrdila da je Perišić prvi koji je to uspio otkako oni bilježe statističke podatke s mečeva Serije A.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Nikad nisam bio siguran da li je desnjak ili lijevak :D dosta zahvalan igrac
3 3
sslazio
Kako neki igraci imaju dobrog menadzera... 10 puta bolja karijera od Pjanica i Dzeke a kvalitet 10 puta manji...
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi