Igrao je s mnogim velikanima, ali se jedan izdvaja

Henry nije "zamucao" kada su ga pitali ko je najbolji igrač s kim je igrao, ali je šokirao odgovorom

Endin Čaušević

Thierry Henry bio je svojevremeno jedan od najboljih napadača svijeta, te je pružao odlične partije u dresu Arsenala i Barcelone.

Henry je najbolje dane karijere proveo u Arsenalu i bio je dio nevjerovatne generacije ovog kluba, a zatim je na ljeto 2007. godine odlučio da karijeru nastavi u dresu Barcelone.

Francuski napadač je s katalonskim klubom dvije godine kasnije uspio da osvoji Ligu prvaka što je bio njegov glavni cilj kada je stigao na Camp Nou. Godinu dana kasnije prešao je u New York Red Bull gdje je i završio karijeru.

Henry je i s reprezentacijom Francuske uspio da osvoji sve što je mogao, a u svojoj karijeri je igrao s mnoštvom fantastičnih fudbalera. Ipak, za njega nije bio problem reći ko je najbolji igrač s kojim je imao privilegiju da igra.

Igrao je sa Zinedineom Zidaneom u reprezentaciji Francuske, dok je u Barceloni imao priliku da igra s Lionelom Messijem i Ronaldinhom. Ipak, niko od njih nije mogao nadmašiti Dennisa Bergkampa.

"Najbolji igrač s kojim sam imao priliku da igram? Dennis Bergkamp", ispalio je kao iz topa Henry nakon ovog pitanja, a njegov odgovor je mnoge iznenadio.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sigurno je da su svi vjerovali da će tu izdvojiti Lionela Messija, ali je Henry objasnio da ga je Bergkamp ostavio bez teksta prvog dana kada je došao u Arsenal, te je s Nizozemcem imao zaista fantastičnu saradnju na terenu.

Bergkamp je u Arsenalu proveo 11 godina, a penzionisao se 2006. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.