U nedjelju se sastaju Inter i Juventus

Allegri o Džeki: "Dobar je, zna igrati fudbal..."

Admin Čaušević

Edin Džeko je već godinama u grupi najboljih napadača Serije A i pohvale na njegov račun nisu iznenađenje. 

Džeko je ljetos prešao iz Rome u Inter te se odlično snašao u novoj sredini. Već je na cifir od sedam postignutih golova u prvenstvu i Seriji A.

Inter u dosadašnjem dijelu sezone nije uspjevao da pobijedi u utakmicama protiv zvučnih protivnika, a priliku da prekine loš niz imat će u nedjelju protiv Juventusa.

Kako sada stvari stoje Džeko će biti najveća opasnost za Bianconere pa ne čudi zašto je Massimiliano Allegri na pressici uoči utakmice govorio o popularnom Dijamantu.

"Džeko zna igrati fudbal, postizati golove i završavati akcije, dobro se slaže sa Lautarom Martinezom", rekao je Allegri te pohvalio Nerazzurre:

"Inter je najjača ekipa prvenstva i favorit za osvajanje Scudetta."

Juventus je poslije užasnog starta podigao nivo forme i počeo je da reda pobjede pa ja za očekivati dobru utakmicu na San Siru čiji kapacitet za nedjeljni susret iznosi 60.000 gledatelja.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, pohvale na Džekin račun su proteklih dana postale uobičajna pojava. U petak ga je pohvalio i Marco Materazzi i to dok je bh. napadača poredio s Romeluom Lukakuom.

"Romelu je fenomen, ali samo u italijanskoj ligi. Džeko je fenomen s drugačijim karakteristikama koje, međutim, ostaju čak i ako ga stavite u Englesku ili Španiju, gdje je također pravio razlik", kazao je Materazzi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.