Edin Džeko na naslovnici Gazzette u najavi velikog italijanskog derbija

Govorio o napadačkoj igri Intera

Edin Džeko na naslovnici Gazzette u najavi velikog italijanskog derbija

E. Škorić

Bosanskohercegovački reprezentativac Edin Džeko (36) krasi naslovnicu današnjeg izdanja Gazzette dello Sport.

U nedjelju će Inter i Juventus odigrati veliki derbi na Giuseppe Meazzi, a susret bivših šampiona najavio je Džeko, koji je u fantastičnoj formi od prelaska iz Rome u Inter ovog ljeta.

Dijamant je u Seriji A na sedam mečeva postigao šest golova, a jedan gol dao je u Ligi prvaka u važnoj pobjedi nad Sheriffom iz Moldavije prije nekoliko dana. U svakom slučaju, Interova igra ove sezone uveliko ovisi o Dijamantu, pa je za očekivati da bude starter i protiv Stare dame u derbiju.

U intervjuu za Gazzettu dello Sport Džeko govori o napadačkoj igri Intera i hvali trenera Simona Inzaghija kojeg smatra starijim bratom.

"Da, Inzaghi mi je poput starijeg brata. Kada sam vidio da je on trener Intera, znao sam da ćemo igrati atraktivno i napadački i da će mi to odgovarati jer ću imati veći broj šansi za postizanje gola. Kod Mourinha se sve baziralo na čvrstoći", rekao je Džeko.

Što se same utakmice s Juventusom tiče, Džeko je priznao da će biti teško oporaviti se ekipi koja u nedjelju doživi poraz.

Na naslovnici Gazzette je i Allegri, zatim Ibrahimović koji se očekuje kao starter u subotu navečer u Bologni, a dio naslovnice posvećen je noćnoj mori Josea Mourinha i Rome u Norveškoj.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U Italiji je Napoli trenutno najbolji tim sa maksimalnih 24 boda iz osam kola, a slijede Milan s 22, Inter sa 17 i Roma sa 15 bodova. Juventus je tek osmi s 14 bodova.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi