Tvrdi bivši igrač kluba s Meazze

"Da je Lukaku sinoć igrao Inter bi bez problema pobijedio sa 3:0"

Endin Čaušević

Fudbaleri Intera remizirali su sinoć na svom terenu protiv Juventusa rezultatom 1:1.

Inter je odlično otvorio utakmicu i uspio je da dođe do prednosti u 17. minuti kada je Edin Džeko postigao svoj sedmi pogodak u dosadašnjem dijelu sezone Serije A.

Međutim, Juventus je u 89. minuti došao do izjednačenja. Sudija je nakon reakcije VAR sobe svirao penal za goste, a siguran s bijele tačke za konačnih 1:1 bio je Paulo Dybala.

O ovom derbiju govorio je i legendarni igrač Intera, Giuseppe Bergomi, koji smatra da je Inter jednostavno zaslužio pobjedu u ovom meču.

"Inter je bio mnogo bolji od Juventusa. Ne sjećam se da su gosti imali neki udarac u okvir gola tokom utakmice", rekao je Bergomi za Sky Sport i nastavio.

"Da je sinoć na terenu bio Lukaku utakmica bi završila 3:0 i siguran sam u to. Jedini koji je bio potpuno angažovan je Nicolo Barella. Napadači sada rade na drugi način i nedostaje neko ko će dati dubinu ekipi Ipak, i pored toga Inter je u potpunosti kontrolisao meč".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Također, Bergomi se osvrnuo i na penal koji je dosuđen za Staru damu u 89. minutu.

"To ne bih mnogo komentarisao. Da taj penal nije došao ne vidim kako bi Juventus izjednačio. Čak i da je Inter pao u igri sumnjam da bi kroz igru gosti došli do gola", zaključio je Bergomi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.