Inzaghi ljut nakon derbija: Jedini način da Juventus izjednači bio je taj penal

Inter ostao bez tri boda u samom finišu

Inzaghi ljut nakon derbija: Jedini način da Juventus izjednači bio je taj penal

E. Čaušević

Fudbaleri Intera sinoć su remizirali na svom terenu protiv Juventusa (1:1) u derbiju devetog kola Serije A.

Inter je do prednosti uspio doći u 17. minuti kada je Calhanoglu pogodio prečku sjajnim udarcem, a na odbijenu loptu natrčao je Edin Džeko koji pogađa za 1:0.

Činilo se da će aktuelni prvak Italije doći do pobjede protiv ljutog rivala, ali je Stara dama u samom finišu utakmice došla do izjednačenja.

Sudija je nakon VAR-a u 89. minuti svirao penal za goste iako su domaći žestoko negodovali, a loptu je na bijelu tačku namjestio Paulo Dybala koji je pogodio za konačnih 1:1.

Trener domaćeg tima Simone Inzaghi žestoko je protestvovao zbog penala, a na kraju mu je sudija Mariani pokazao crveni karton. Inzaghi je nakon utakmice došao na press konferenciju i rekao ono šta je imao.

"Jedini način da Juventus izjednači bio je taj penal. Razočaran sam jer smo kontrolisali utakmicu od samog početka i ništa nismo dopustili Juventusu. Nisam sretan što smo ovako ispustili dva boda", rekao je Inzaghi i osvrnuo se na penal.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Sudija je bio blizu svega toga i mogao je sam vidjeti šta se dešava, a ne da mu javljaju iz VAR sobe. Igrali smo odlično i razočaran sam zbog naših navijača što na kraju nismo pobijedili. Moj potez nakon te odluke nije bio dobar, ali nisam mogao da se suzdržim jer sam smatrao da to nije bila situacija za VAR".

"Naljutio sam se jer se sve dešavalo u 89. minuti i nakon što je sudija prvo pokazao da se igra nastavi".

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

getoven25
Daleko od penala nema šta ali kakav je seronja ovaj čovjek.. Pa nije nikad izgubio utakmicu da je izašao i pošteno rekao nadigrani smo. Smećar obični i jest za šintera
1 8
Marco_Materazzi
Kakvi gownari mater im usranu je6em. Svaku utakmicu protiv Intera penal dobiju. Ne znam koliko moras biti jadan da navijas za ovakvu ekipu kao sto je djubrentus
6 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi