Press HŠK Zrinjski

Jakirović: Vrijeđa me kada kažu da mi ekipa nije nabrijana, na Grbavici nas čeka sjajna atmosfera

H. Zilić

U ponedjeljak derbi 15. kola Premijer lige BiH odigrat će Željezničar i Zrinjski.

Povodom pomenutog duela u prostorijama HŠK Zrinjski održana je press kofnerencija na kojoj se obratio trener mostarske ekipe, Sergej Jakirović.

"Siromašna utakmica u Tuzli jer je teren bio izuzetno loš. Pokušavali smo preko prekida doći do gola, zaspali smo u nekim trenucima i Sloboda je zabila. Penali su bili lutrija, čestitam golmanu Bukviću na tri odbranjena penala", rekao je Jakirović zatim dodao:

"Kada neko kaže da moja ekipa nije nabrijana mene to vrijeđa. Dogodi se poraz, imali smo i na Policama nezgodnu utakmicu. Ne ide nas nešto u tom Kupu, ali dobro idemo dalje u prvenstvu."

O duelu na Grbavici?

"Protiv Želje će biti totalno drugačija utakmica. Igraju puno agresivnije, hoće napasti protivnika, imaju sjajnu atmosferu na tribinama. Čeka nas zahtjevna utakmica. Sam podatak da u sedam tekmi nemaju poraz, Kup ne računam, dovoljno govori. Dakle imaju određenu kvalitetu i moramo to ozbiljno shvatiti."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Jakirović je govorio o stadionu, terenu Grbavice, pojedinim igračima Željezničara, ali nije krio optimizam pred meč u ponedjeljak.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.