Plemići 270 minuta bez pogotka na Grbavici
Detalj sa posljednjeg susreta Željezničara i Zrinjskog na Grbavici

Mogu li prekinuti negativan niz

Plemići 270 minuta bez pogotka na Grbavici

A. Beganović

Derbi susret 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u ponedjeljak će na Grbavici odigrati Željezničar i Zrinjski.

Dueli Željezničara i Zrinjskog uvijek su privlačili mnogo pažnje, bez obzira na trenutačni položaj na tabeli, pa je tako i ovaj put.

Mostarski Plemići su u dosadašnjem dijelu prvenstva pokazali daleko najviše te se zasluženo nalaze na vrhu tabele, dok izabranici Tomislava Ivkovića igraju toplo-hladno, pa je sedma pozicija na tabeli i sasvim realna za Željezničar.

Plemići u Sarajevo stižu nakon četiri uzastopne prvenstvene pobjede i sasvim sigurno će pokušati doći do pobjede koju na Grbavici nisu ostvarili nešto više od četiri godine.

Naime, posljednji put Zrinjski je na Grbavici slavio u sezoni 2017/2018 i to sa minimalnih 1:0. Strijelac je bio Nemanja Bilbija. Nakon tog meča Željezničar i Zrinjski su na Grbavici odigrali četiri meča, a gosti iz Mostara su od mogućih 12 uspjeli osvojiti samo jedan bod.

Bilo je to u gore pomenutoj sezoni, a rezultat je glasio 2:2. Plavi su poveli golom Bogičevića, da bi Hajdarević pogodio za 1:1. Asim Zec je ponovo doveo Željezničar do prednost, a za konačnih 2:2 je zabio Handžić u 90 minuti.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon tog meča Željezničar je ostvario tri pobjede, a zanimljivo je da Zrinjski nije postigao nijedan pogodak. Posljednji meč na Grbavici odigran u prošloj sezoni Željezničar je riješio u svoju korist rezultatom 1:0. Pogodak vrijedan tri boda za Plave je postigao Frane Ikić.

Na kraju dodajmo i da je u prvom susretu u ovoj sezoni Zrinjski u Mostaru savladao Željezničar rezultatom 3:0. Dva pogotka je postigao Bilbija, a u listu strijelaca se upisao i Savić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Husrefbeg22
nemojte baksuzirati zeljeznicar da im sada skutori ne daju gol. Bilo bi dobro kada bi se skutori zaustavili i na grbavici.
6 6
aynur365
Puno sreće gradskom rivalu Željezničaru i da dobijete ove plastičare.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi