Ribery se oglasio

"U jednom trenutku smo ja i Robben bili bolji od Messija i Ronalda, ali zna se šta je tu presudilo"

Endin Čaušević

Franck Ribery i Arjen Robben bili su svojevremeno ubitačan tandem u ekipi Bayerna.

Ovaj dvojac je igrao nekoliko fantastičnih sezona, te su bili među najzaslužnijim igračima za osvajanje Lige prvaka 2013. godine. Tada je Bayern u finalu pobijedio Dortmund, a gol za titulu postigao je Robben.

Međutim, i danas je mnogima nevjerovatno da niko od njih dvojice na vrhuncu karijera nije uspio da osvoji Zlatnu loptu.

Tada je još uvijek trajala dominacija Lionela Messija i Cristiana Ronalda, te čini se nije bilo mjesta za druge fudbalere bez obzira kakvu sezonu su imali u klubovima i reprezentaciji.

Zbog toga je Ribery iskreno izjavio da vjeruje da su on i Robben u jednom trenutku bili bolji od Messija i Ronalda, ali i zna šta je odlučilo da i pored toga oni budu popularniji i gledaniji u svijetu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Iskreno mislim da smo ja i Robben u jednom trenutku bili bolji od Messija i Ronalda. Ipak, oni su tada igrali El Clasico svako mjesec dana i zbog toga ih je publika gledala dosta više nego nas ostale. To je na kraju presudilo", rekao je Ribery.

Ribery i Robben su u Bayernu igrali zajedno čak deset godina, a zbog sjajne saradnje na terenu dobili su i nadimak "Robbery".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.