Ansu Fati izvukao Barcu, Ronaldo opet spasio Solskjaera, šou Lewe uz sedam golova u Minhenu

Liga prvaka

Ansu Fati izvukao Barcu, Ronaldo opet spasio Solskjaera, šou Lewe uz sedam golova u Minhenu

E. Škorić

Odigrani su mečevi 4. kola grupne faze Lige prvaka u grupama E, F, G i H.

Dosta uzbuđenja bilo je širom Starog kontinenta u najuzbudljivijem klupskom nogometu. Bayern je u Minhenu u sjajnom meču slavio sa 5:2 protiv Benfice uz nova čak tri gola Lewandowskog, dok su po jedan dali Sane i Gabry. Morato i Nunez bili su strijelci za goste iz Lisabona, kojima je VAR poništio jedan gol, a Lewandowski je na drugoj strani promašio i penal.

Jako teško gostovanje imala je Barcelona u Kijevu, ali uspjela je na kraju da savlada Dynamo s 1:0 uz pogodak Ansua Fatija. Uz prilog joj ide i spomenuta pobjeda Bayerna. Bayern je s 12 bodova osigurao prolaz, Barcelona je druga sa šest, Benfica ima četiri boda, a Dynamo jedan.

Manchester United je u Bergamu nakon velike borbe u samoj završnici došao do boda (2:2). Iličić je u 12. minuti postigao vodeći gol za Atalantu, ali je na isteku prvog dijela nakon sjajne akcije Ronaldo izjednačio.

Domaćin u 56. minuti preko Zapate stiže do 2:1, da bi u nadoknadi sjajni Portuglac zabio gol za 2:2 i opet spasio Ole Gunnara Solskjaera. U drugom meču grupe F Villarreal je s 2:0 savladao Young Boys. Manchester United i Villarreal imaju po sedam, Atalanta pet, a YB tri boda. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Juventus je bio siguran protiv Zenita (4:2). Dybala je postigao dva, Chiesa i Morata po jedan gol. Juventus je lider grupe H sa 12 bodova, Chelsea ima 9, Zenit 3, dok Malme nema bodova.

Važnu utakmicu igrali su Sevilla i Lille. Domaćin je poveo preko Ocamposa u 12. minuti, ali su David i Ikone režirali preokret Francuza. Salzburg u grupi G ima sedam, Lille Wolfsburg po pet, a Sevilla tri boda.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

amex
Ustati pa reći Cristiano Ronaldo!
36 5
user1606950187
drago mi je zbog Ronalda ali bi volio da nije dao da ovaj majmun dobije otkaz Višr bez ronalda ne bi mogo ništa.
23 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi