Stigla potvrda iz Katara

Potvrđeno: Xavi novi trener Barcelone

Edmir Škorić

Xavi će danas i zvanično biti imenovan novim trenerom Barcelone od strane katalonskog kluba, no već je sada sve jasno, nakon što je katarski Al-Sadd potvrdio da se on vraća u Španiju.

Vodstvo Barcelone boravilo je u srijedu navečer u Kataru i uspjeli su dogovoriti sve detalje oko Xavijevog povratka na Camp Nou, no ovaj put će tamo raditi kao trener, dok je prethodno kao igrač osvojio sve moguće trofeje i jedan je od najboljih koje je Barcelona imala u svojoj bogatoj povijesti.

Nakon što je otišao u Kataru, gdje je jedno vrijeme igrao, on je svoje trenersko znanje "pekao" u na klupi višestrukog prvaka Al-Sadda, a sada će za pet miliona eura odštete sjesti na užarenu klupu Barcelone. Očekuje se danas zvanična potvrda katalonskog kluba, no iz Katara je već stigla potvrda i više nema nijedne prepreke.

“Al-Sadd administracija se složila sa Xavijevim prelaskom u Barcelonu nakon isplate oslobađajuće klauzule predviđene ugovorom. Dogovorili smo saradnju sa Barcelonom u budućnosti", objavio je katarski klub.

Barcelona će platiti Al-Saddu pet miliona eura odštete, a klubovi će u budućnosti odigrati i jednu pripremnu utakmicu na katarskom tlu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.