Xavi odmah otpisao Koemanovo pojačanje, igrač se u januaru vraća kući

Najavljene promjene

Xavi odmah otpisao Koemanovo pojačanje, igrač se u januaru vraća kući

Edmir Škorić

Iako Xavi još nije novi trener Barcelone, već je jasno kakve poteze sprema.

Očekuje se da Barcelona danas imenuje Xavija za novog trenera, a nekadašnjeg veznjaka i klupsku legendu čeka veliki posao. Bit će promjena, a neke igače koje je doveo Ronald Koeman čekaju loše vijesti.

Prvi u redu za "odstrijel" je napadač Luuk de Jong, kojeg je doveo Koeman iz Seville. On nije bio zamišljen kao dugoročno rješenje u napadu, te je dao samo jedan gol na šest ligaških utakmica i bez gola je u tri nastupa u Ligi prvaka.

Već u januaru Barca želi da se riješi De Jonga i da ga vrati u Sevillu odakle je došao na posudbu, a on vjerovatno neće biti jedini kojeg će Xavi otpisati.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Xavi dolazi uz uslov da mu se omogući određeni budžet za pojačanja u januaru, a njegov prioritet bit će krilni nogometaš, mada će za kupovinu istog imati najviše 20 miliona eura na raspolaganju tokom zimskog prijelaznog roka.

Takođe, on je od kluba tražio da mu dozvoli da sa sobom povede kompletan stručni štab s kojim je radio u Al-Saddu i želi da mu se da dovoljno vremena i prostora da vrati Barcelonu tamo gdje joj je i mjesto - na sami vrh i španskog i evropskog nogometa.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Icardi072
20 miliona? Mozes Pavkova dovest, rezrvistu u Zvezdi.
11 2
Mele
Olmo, ali on kosta bar duplo vise od tih 20 miliona..Bice tesko vratiti se u vrh Spanskog i Evropskog fudbala ali za 2 do 3 godine, mozda..dok sazriju Pedri, Gavi i ostali..
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi