Barcelona će u petak dobiti novog trenera?
FOTO: EPA

Xavi dolazi na potpis

Barcelona će u petak dobiti novog trenera?

Haris Zilić

Čini se da je sve gotovo i legendarni Xavi Hernandez preuzima trenersko kormilo Barcelone.

Dosta se toga pisalo posljednjih dana, a nove informacije vodećih svjetskih medija govore da je sve dogovoreno, a Xavi bi već sutra trebao biti predstavljen kao novi trener katalonskog tima.

Katalonski klub je prošle sedmice uručio otkaz Ronaldu Koemanu nakon serije loših rezultata, a Joan Laporta je očekivao da će za nekoliko dana riješiti pitanje novog trenera.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Laportini saradnici jučer su otputovali u Katar gdje su obavili razgovore s čelnicima Al Sadda, a i sam Xavi je sinoć nakon meča protiv Al-Duhaila priznao da je spreman da se vrati kući i da je on već sve dogovorio s Barcelonom.

Xavi ima i podršku navijača katalonkog tima, a i poznaje klimu u dušu ekipe, tako mda mnogi smatraju da je najbolja opcija za Barcelonu koja je u vleikoj rezutlatskoj krizi, ali i smjeni generacije, tako da će Xavi imati dosta posla, ali i podršku navijača i Uprave katalonskog giganta.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi