Xavi u Barceloni, poznati svi detalji

Čeka se još zvanična potvrda

Xavi u Barceloni, poznati svi detalji

Edmir Škorić

Čeka se još samo službena potvrda, no već je jasno da će Xavi postati novi trener Barcelone.

Vodstvo Barcelone uspjelo je dogovoriti s katarskim Al Saddom sve i Xavi će preuzeti klupu svog nekadašnjeg kluba i to u trenucima kada možda to mnogi ne bi uradili zbog očajnog stanja u Barceloni.

Katalonski Sport iznosi neke nove detalje o Xavijevom dolasku. Barcelona će platiti Katarima pet miliona eura kako bi natjerala Xavija da raskine ugovor.

Svjetski prvak iz 2010. ovog vikenda putuje u Kataloniju. Na trenerskoj klupi debitovat će 20. novembra u derbiju protiv Espanyola, dakle nakon reprezentativne pauze.

Očekuje se da Xavi u petak stigne u Barcelonu i tada će zvanično postati novi trener kluba, a u Vigu će ovog vikenda pratiti duel s Celtom.

Xavi je ikona Barcelone, s kojom je osvojio sve moguće trofeje i bio je dio jedne od najboljih generacija igrača ne samo Barce nego u povijesti nogometa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Šta je nogomet po Xaviju i šta očekivati od njega? Nisu mu bitne formacije, ključna je kontrola lopte. Njegove ekipe prvenstveno trebaju stvoriti prednost na sredini terena. Jednostavno, njegova nogometna filozofija potječe iz Barcelone, gdje je proveo 24 godine računajući akademiju. Odigrao je 767 utakmica za prviu tim prije nego što je otišao u Al Sadd 2015. godine. Četiri godine kasnije postao je trener.

Kao trener spominjao se odavno, no kada je Ronald Koeman zbog loših rezultata dobio otkaz, bilo je jasno da je došlo vrijeme da preuzme vjerovatno najveći rizik u karijeri.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Malmi_Suomi
Redakcijo ss.ba molim Vas ili me BANUJTE ili onemogućite nekoj BUDALI da u roku 1 sata 182 prijave dobijem??? Pa ovo je toliko DEBILNO da nemam riječi. I ko god ovo radi... reći ću mu od sada 4.11.2021 samo pucaj Još prijava MOLIM TE imam ih manje od 2000 hahahaha RETARDE jedan. P.ti.m. BOLESNA. Ima Jagomir kod nas u ŠEHER Sarajevu psihijatrijska ustanova TI SI ZA NJE SE " UBIO". Volim te RETARDU. E čuj za 1 sat manje od 200 prijava. Budalo ❤
2 4
user1606950187
prije sport ba ba dobije informaciju Kako gdje i sta Nego I sam xavi, Oni odlcuju o njegovoj sudbini covejek jedan dan na potpisu u barceloni, jedan dan Treba zvanicna potvrda, drugi dan xavi ima problem sa ugovorom
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi