Ne želi na Emirates

Arsenal spreman platiti 80 miliona eura za Vlahovića, ali njegov odgovor ih iznenadio

Endin Čaušević

Dušan Vlahović pruža fantastične partije u dresu Fiorentine ove sezone.

Srbijanski napadač igra u odličnoj formi i oduševio je fudbalsku javnost svojim igrama u dresu kluba iz Firence.

Vlahović je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao 13 mečeva u svim takmičenjima i zabio je već deset golova čime je privukao interes mnogih evropskih klubova.

U Fiorentini su nezadovoljni jer je Vlahović odbio da produži ugovor s ovim klubom i jasno je da bi se već u januaru mogao naći na transfer listi iako ima ugovor do ljeta 2023. godine.

Vlahović želi da pronađe novi izazov u karijeri, te se povezivao ponajviše s prelaskom u Juventus, ali čini se da od toga neće biti ništa. Također, mediji na Apeninima objavili su da je za Vlahovića zainteresovan i Arsenal.

Topnici su spremni platiti čak 80 miliona eura za srbijanskog napadača, ali loše vijesti za londonski klub su što Vlahović nema uopšte namjeru da pregovara s Arsenalom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Naime, on želi da ide u klub koji se bori za titule u prvenstvu i evropskim takmičenjima i očito je da Arsenal nije na toj listi.

Arsenal nije jedini engleski klub koji je pokazao interes za Vlahovića jer se povezivao i s Tottenhamom gdje ga vide kao zamjenu za Harryja Kanea koji će najvjerovatnije karijeru nastaviti ove zime u Manchester Cityju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.