Na Zidanea je ostavio poseban utisak

Vodio najveće fudbalske zvijezde, ali se jedan ističe: "Pričat ću svima da sam ga trenirao"

Endin Čaušević

Zinedine Zidane je na kraju prošle sezone odlučio da je vrijeme da napusti Real Madrid.

Francuski stručnjak je s kraljevski klubom osvojio sve što je mogao i shvatio je da je vrijeme da pronađe novi izazov u svojoj trenerskoj karijeri.

Zidane je nakon odlaska iz Reala imao nekoliko primamljivih ponuda, ali je odlučan u tome da mu naredni posao bude na poziciji selektora Francuske i spreman je čekati još godinu dana na to.

Očekuje se da će Didier Deschamps napustiti Trikolore nakon Svjetskog prvenstva u Kataru i kako stvari stoje upravo će Zidane biti novi selektor aktuelnih prvaka svijeta.

Zbog toga ne želi da počinje druge projekte i prihvata ponude zainteresovanih klubova, te je odlučan da čeka koliko god je potrebno kako bi na kraju postao selektor Francuske.

Zidane se ne ističe u zadnje vrijeme mnogo u medijima i fokusiran je na odmor, ali ponekad se može pročitati neka njegova izjava u španskim medijima.

On je tokom dosadašnje trenerske karijere trenirao u Real Madridu nekoliko zaista vrhunskih fudbalera, a odlučio je otkriti ko je na njega ostavio poseban utisak. Iako su očekivali da će to biti Cristiano Ronaldo, na kraju to nije bio slučaj.

"Kada završim svoju trenersku karijeru i odem u penziju ljudima ću s ponosom pričati da sam trenirao Tonija Kroosa. On je jedan od najboljih igrača svih vremena na poziciji na kojoj igra", rekao je Zidane.

Kroos je u Real Madrid stigao iz Bayerna na ljeto 2014. godine za 25 miliona eura i to je bio sjajan potez Kraljeva. Već sedam godina je standardni član prve postave i oduševljava i dalje svojim igrama.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovaj 31-godišnji Nijemac je u dosadašnjoj karijeri u dresu Real Madrida odigrao 328 utakmica i zabio je 23 gola i dodao još 80 asistencija.

Prije dolaska u Real Madrid u svojoj karijeri je odigrao preko 200 mečeva za Bayern, a igrao je još u Bayer Leverkusenu. Također, u dresu reprezentacije Njemačke odigrao je 106 mečeva i zabio je 17 golova, te je bio prvak svijeta s ovom reprezentacijom 2014. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.