Foto - Barcelona

Francuz prvi zabrljao

Očekivana 'žrtva': Xavi izrekao prvu kaznu u Barceloni!

M. Šljivak

Xavi Hernandez (41) postavio je poprilično rigorozna pravila za fudbalere po preuzimanju trenerskog mjesta.

Legendarni fudbaler želi unijeti istinski profesionalizam unutar tima i očigledno smatra da ga nisu imali dovoljno u prethodnom periodu.

Neozbiljan pristup obavezama u klubu danas je donio i prvu kaznu, a 'žrtva' je postao francuski fudbaler Ousmane Dembele.

Francuz se jutros nije pojavio na vrijeme u trening-centru. Došao je sa zakašnjenjem od tri minute i to će ga koštati.

Protiv Dembela je pokrenut disciplinski postupak jer je došao u 8:33 umjesto u 8:30 i vjerovatno mu slijedi novčana kazna.

Dembele je i ranije imao problema sa disciplinom u klubu. Često je obaveze shvatao poprilično lagano i znao je biti kažnjen od strane kluba.

Francuski fudbaler u prethodnom periodu nije bio u akciji zbog povreda koje su mu se dešavale i sa kojima je imao dosta problema u proteklim godinama.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Skupocjeno pojačanje Barcelone iz 2017. godine od 145 miliona eura nije na Camp Nou pokazalo gotovo ništa i povrede su ga uništile.

Dembele je odigrao ukupno 119 utakmica za katalonskog velikana i postigao je 30 golova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.