Potpis naredne sedmice: Dani Alves se vraća!

Ponovo će igrati u Barceloni

Potpis naredne sedmice: Dani Alves se vraća!

E. Škorić

Dani Alves je raskinuo ugovor sa Sao Paulom i bivši brazilski reprezentativac sada je pred povratkom u Barcleonu.

Xavi je, prema pisanju katalonskog Sporta, odobrio transfer svog nekadašnjeg saigrača i Alves naredne sedmice dolazi u Barcelonu.

Iako ima 38 godina, Alves i dalje može da bude jako koristan i Xavi vjeruje da će biti ekipi od velike pomoći do kraja sezone.

Alves je 2019. godine s Brazilom osvojio Copa Americu, a u Sao Paulu je, zanimljivo, podjednako dobro igrao kao vezni igrač i kao bek, što mu je kroz karijeru bila primarna pozicija.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Navijači Barcelone raduju se povratku iskusnog Brazilca koji je prethodno u prvom 'mandatu' dres Katalonaca nosio od 2008. do 2016. godine, a bio je još član Seville, Juventusa i PSG-a.

S Barcelonom je osvojio šest ligaških naslova, tri Lige prvaka, tri svjetska klupska prvenstva, četiri puta Kup Kralja, isto toliko puta Superkup Španije i Superkup Evrope u tri navrata.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Gvardijan
Covjek je legenda i uvijek je ostavljao srce na terenu mada sada bas nemam uvid u njegovu fizicku spremu i formu.
4 0
Bhf111
Misljenja sam da u svojoj omladinskoj skoli imaju bar 3 4 igraca koji bi odradili sve sto Xavi trazi, cak i bolje. 38 godina lik ima, plus igrao u puno slabijoj ligi od spanjolske.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije