Gotova karijera Sergija Aguera?!

Radio Katalonija javlja

Gotova karijera Sergija Aguera?!

E. Škorić

Zbog problema sa srcem, Sergio Aguero privremeno će barem okončati profesionalnu karijeru.

Argentinski napadač ljetos je kao slobodan igrač iz Manchester Cityja prešao u Barcelonu. Nije bio potpuno spreman i taman kada se oporavio te vratio na terene, povrijedio se.

U duelu s Alvesom Aguero je imao probleme s disanjem, osjetio je jake bolove u prsima i odmah je prevezen u bolnicu. Konstatovano je da ima nepravilne otkucaje srca i da će pauzirati oko tri mjeseca.

Radio Katalonija sada javlja da je Aguerova karijera gotova i da se on neće zbog tih problema moći vratiti nogometu.

Konačnu odluku ljekari će donijeti za nekoliko mjeseci, a u međuvremenu će Aguero biti pod stalnim nadzorom i redovno će raditi pretrage.

Bio bi to zaista tužan kraj jedne velike karijere.

Potražite više informacija na temu La Liga:

33-godišnji Aguero je ponikao u Independienteu, a u Evropi igrao za Atletico Madrid i Manchester City prije potpisa za Barcelonu. S Madriđanim je osvajao Ligu Evrope i Superkup Evrope, dok je sa Cityjem osvojio čak pet titula u Engleskoj, te je igrao finale Lige prvaka.

Najveći uspjeh s Argentinom mu je osvajanje Copa Americe 2021. godine i finale Svjetskog prvenstva 2014. godine, a ima niz trofeja i sa omladinskim selekcijama Gaučosa. Ne treba zanemariti ni mnoga individualna priznanja koja je osvajao tokom karijere.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dasler
Šteta, odličan fudbaler bez nekih mrlja u karijeri. Sretno u budućem, novom životu svakako
10 0
EmirEmir111
Medicina je toliko napredovala da ni za jedan zdravstveni problem nemaju lijek. Steta za Aguera, neiskorišten igrac, mogao je puno vise u karijeri.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi