Poznat je i razlog

Ronaldo "ukrao" Džekinu devetku

A. Čaušević

Edin Džeko je ljetos nakon šest godina provedenih u Romi prešao u Inter.

Prilikom dolaska u prošlosezonskog osvajač Serije A Džeko je zadužio broj 9 na leđima, isti koji je šest sezona nosio kao član Rome.

Interesantno da je minulog vikenda Interov broj 9 korišten u druge svrhe, a razlog je odlazak u penziju jednog od najvećih sportista svih vremena.

Naime, legendarni Luis Nazario da Lima Ronaldo je na kratko ukrao Džekinu "devetku", radi dostojnog oproštaja Valentina Rossija.

Rossi je u Valenciji vozio svoju posljednju utrku u višedecenijskoj karijeri, a na oproštaj mu je stigao i legendarni Brazilac.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Tom prilikom Ronaldo je sada već bivšem italijanskom motociklisti poklonio Interov dres iz aktuelne sezone sa svojim imenom i posebnom posvetom.

Ovaj potez Ronalda i ne iznenađuje pošto je dugo vremena veliki prijatelj sa Rossijem koji svojevremeno brazilskog asa nazvao svojim sportskim idolom iako se bavi potpuno drugim sportom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.