Džeko se oprostio od reprezentativnih kolega: "Nastavite raditi, morate vjerovati..."

Napustio kamp

Džeko se oprostio od reprezentativnih kolega: "Nastavite raditi, morate vjerovati..."

A. Čaušević

Edin Džeko neće konkurisati za posljednji kvalifikacioni meč protiv Ukrajine. 

Džeko je stigao na reprezentativno okupljanje, učionio je maksimalne napore da bude spreman za Finsku, ali je na kraju s tribina Bilinog polja posmatrao taj susret.

Zmajevi su izgubili od Finaca s 1:3 te su tako ostali bez šansi da se plasiraju u Katar pa će utakmica protiv Ukrajine nema toliko značaja za naš tim kao što bi to bilo da se nije desio poraz od skandinavske selekcije.

U stručnom štabu su odlučili kako nije potrebno da Džeko nastupa protiv Ukrajine temu je dozvoljeno da se vrati u Milano gdje će nastaviti period oporavka.

Prije povrakta u Italiju Džeko se od reprezentativnih kolega oprostio s porukom da nastave raditi te da moraju vjerovati u svoje mogućnosti.

"Svima nam je teško pao ovaj poraz od Finske. Iz poraza se brže uči a nadam se da smo mi naučili nešto što će nam pomoći da u budućnosti ne ponavljamo ovakve greške. Nastavite raditi, morate vjerovati u svoje mogućnosti i siguran sam da tada možemo do doći do dobrog rezultata", poručio je Džeko.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Tako je najbolji strijelac u historiji reprezentacije BiH kvalifikacije za SP u Kataru završio sa šest nastupa i uz jedan postignuti gol i to selekciji Francuske.

Inter poslije pauze čekaju dva itekako teška meča. Prvo će odmjeriti snage sa Napolijem, a zatim gostovati Realu u Ligi prvaka pa ostaje da se vidi da li će Džeko biti spreman za te duele.

Top Komentari

Alen23
mahalas i ne treba nam nije Messi cao Jala bratu
4 16
davide.azzurri
Dzeko hvala ti za sve! Nikad vise necemo imati igraca i ljudinu poput tebe.
12 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi